- när dagen inte blir som man hade tänkt sig

 
Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Första dagen på jobbet efter äckel-förkylningen gick dock bra. Extremt hes mellan varven bara, så skönt att de flesta barnen är drillade med att jag bara behöver blänga på dem så förstår dem direkt.. ;) Kunde alltså bespara rösten ibland.
 
Men den där smärtan jag skrev om tidigare, släppte inte och sammandragningarna ökar. Hela magen, framförallt på ovansidan och undersidan, fortsatte göra sjukt ont under dagen. Tänkte först att det ömma skulle släppa om jag rörde mig lite, men nä. Känns ungefär som att någon har gett mig en smäll. Som ett gigantiskt blåmärke. Eftersom Bönan inte ligger med huvudet nedåt så kan det inte vara hennes sparkar som orsakar smärtan under revbenen, så barnmorskan rådde mig att ringa förlossningen och rådfråga. Sagt och gjort, väldigt motvilligt ringde jag dit och frågade. Visste ju nästan va dem skulle säga och mycket riktigt: åk in och kolla upp det.
 
Så det var bara att åka in och sätta sig på specialistmödravården. 15:40 "checkar jag in" och för att göra en lång historia kort så "checkar jag ut" 19:10. Höll på att bryta ihop i slutet för foglossningen gjorde sig påmind. Den gillar ju inte alls att sitta stilla på det sättet; jag måste variera mellan stå, gå, ligga och sitta för att hålla det lugnt. Men efter CTG, flera prover (väntar i och för sig på svar från några) och en gynundersökning så visar det ingenting idag. Läkaren tyckte dock att det va bra att jag tog det på allvar. Men eftersom jag redan går på så många extra kontroller som jag gör just nu (ska ju dit nästa vecka för ytterligare en tillväxtkontroll på Bönan) så tyckte hon att jag skulle avvakta. Livmodertappen var åtminstone inte påverkad och CTG (se bilden!) va normalt. Skönt skönt skönt. Meeeeen nästa gång tänker jag fan inte åka in förrän Bönan hänger halvvägs utanför, haha. Så tröttsamt att sitta och vänta och vänta och vänta och vänta. 
Visa fler inlägg