- Marstrand

 
Idag åkte vi ut till Marstrand! Vädret skulle inte vara lika bra idag, så vi tänkte att vi promenerar runt där och äter lunch. MEN som tur var tog vi med oss badkläder "ifall att" och ja, det tog inte många minutrar på ön innan vi insåg att vi måste besöka stranden. För fastän solen saknades (en stund) så var det sjukt varmt. 

Typiskt nog var den vanliga stranden avstängd (högst oklart varför), men vi bestämde oss för att hoppa ner från bryggan. Efter babysimmet som vi körde stenhårt på när Alicia var yngre så är hon helt grym på att hålla fast och simma på vår rygg (ingår i kursen att barnen ska lära sig att livrädda sig själva, till exempel hålla fast i en vuxen och hålla i sig i en kant tills hjälp kommer) - så vi (Tobbe) körde på det. För ja, armpuffarna var hemma då vi tänkte att vi skulle hålla oss på strandkanten...
 
 
Men papporna tog en snabbpromenad runt ön och tillslut hittade vi en liten strand där det var bättre att bada för Alicia. Så vi tog vårt pick och pack och (bokstavligt talat) sprang dit för att få en plats ;) Jag vet dock inte vem som uppskattade sanden mest - Alicia eller hennes morbror & pappa?
 
Undertiden vi badade så låg Melia (kusinen) och sov i vagnen och när hon var vaken så kunde jag bebisgosa lite. Så skönt med fyra vuxna så att vi kan dela upp oss lite och avlösa varandra! Även hundarna var med idag och låg skönt både under (ser ni nosen som sticker fram?) och i vagnen (tror Hubbe älskar vår vagn mer än Alicia).
 
 
Efter badet åt vi en underbart god lunch (eller tidig middag) på Hamnkrogen! Alicia är så facinerad över Melia så hon vill gärna sitta nära nära nära så fort hon är vaken. 
 
Nu är vi helt slut! Eller ja, inte Alicia. Hon är sjukt jobbig att natta just nu och både jag och Tobbe blir smått galna på kvällarna. Men förhoppningsvis är det bara värmen......

- Skrea strand

 
Vi har fått ett nytt paradis - Skrea strand! Framförallt nu med den här underbara värmen, men jag tänker verkligen göra detta till en standard utflykt på sommaren framöver. Stranden är perfekt för Alicia som kan gå framåt tillbaka, det är långgrunt så hon står ute i vattnet utan problem. Vi kan leka i vattnet utan att hon hänger på oss som en liten apa och sanden är helt fantastisk! Fortsätter värmen kommande veckor så vet ni var ni hittar oss!
 
 
Igår fick vi med oss Alicias farmor & farfar till stranden, vilket hon tyckte var så roligt! Jag brukar alltid fråga henne efter att vi har gjort något vad som var roligast och då sa hon direkt "när vi badade alla tillsammans". <3
 
 
Igår fick vi även besök av en liten nyckelpiga som Alicia blev helt förälskad i, även om det var liiiite läskigt i början ;) 

- vi tar en dag på stranden

 
Vilken underbar dag vi har haft idag på Skrea strand! Förutom den lilla detaljen att vi (Tobbe) glömde hela vår matsäck, så har vi haft det toppen! Tur att vi har snälla vänner som hade med sig för mycket mat och att det fanns en butik i närheten.... Men hur segt är det inte när man spenderade hela gårdagskvällen med att fixa matsäck, som man såg framemot att äta och så glöms den bort.......... Det enda positiva var att vi hade färdig middag när vi kom hem ;)
 
 
Det var helt perfekt långgrunt, barnen kunde springa framåt tillbaka och plaska, bada bilar och dockan eller hämta vatten till sandslottet som Hampus byggde med barnen (okej han bygde mest själv men barnen tyckte det var kul att titta på ;)). 
 
 
Vi har ju en helt oplanerad semester, så vi har bestämt att åka till Skrea strand åtminstone två gånger till (om vädret tillåter) ;) Ikväll får jag dock lov att smörja in min tomat till man.... När ska han lära sig att smörja in sig innan?
Visa fler inlägg