- barnmat #smoothie

 
Ikväll har jag kört ett smoothie-race och fyllt på frysen! Framförallt är tanken att börja bunkra inför London, så att Alicia både kan ha någon smoothie till frukost men också som mellanmål när vi är på språng. Men tanken är även att bara fylla frysen så att man alltid har något snabbt att ge Alicia när det kör ihop sig tidsmässigt. Ska testa lite nya "klämpåsar" innan vi åker, så att vi vet att de håller och även den nya rosa flaskan jag köpte förra veckan. Den verkar supersmidig och är lätt att fylla på och göra rent, men ska bli kul att se vad Alicia tycker om den imorgon.
 
Så istället för att bara ha massa frukt & bär i, så började jag med att koka två stora morötter och en sötpotatis tills det blev mjukt. När det var klart så klickade jag i smör för lite extra fett. Idag åt vi även blomkålsris med lax toppad med parmesan/vitlöks-creme fraische till middag, sååå gott & enkelt! Och från middagen så blev det över lite blomkålsris som jag även använde i ena smoothien. (Vår variant av blomkålsris = koka upp vatten, riv blomkålshuvudet på det grövsta och släng i det kokande vattnet. Låt det ligga där i 30-90 sekunder, beroende på hur mycket tuggmotstånd man vill ha.)
 
Smoothie nummer 1:
1 banan
1 ½ ask frysta jordgubbar
Kokosdryck
1 matsked kokosolja
1 ägg
Blomkålsris
Morötter och sötpotatis.
 
Smoothie nummer 2:
1 avokado
½ ask frysta jordgubbar
½ pressad apelsin
1 ägg
Mjölk
Vaniljpulver (inte vaniljsocker) efter tycke & smak
Morötter & sötpotatis
 
Smoothie nummer 3:
½ banan
½ apelsin (skalad, inte pressad)
1 mango
1 kiwi
Kokosdryck
1 matsked kokosolja
1 ägg
Morötter & sötpotatis
 
Mjölken och kokosdrycken tillsätter jag bara en skvätt tills det blir en bra konsistens. Vill man ta bort det råa ägget så funkar ju det också, jag har i det bara för att ge lite extra mättnad och näring. Annars är det bara att slänga ihop allt och mixa! Min favorit, av det lilla jag provsmakade, är nog den första. Allt med jordgubbar smakar ju sommar.
En kommentar publicerat i Barnmat
Taggar: enkel barnmat, klämmisar, klämpåsar, mjölkfri smoothie, smoothie till 1,5 åring, smoothie till barn, smoothie till bebis
#1 - - Mirre - Sweetwords:

Vad duktig och flitig du är att göra allt eget

Svar: tack :) jag tycker det är så roligt!
Jennifer