- utvecklingen

februari 2016
 
Förra veckan var vi på 1,5 års kontroll som gick överförväntan. BVC-sköterskan tycker hon ligger i framkant med sin utveckling, vilket är ju alltid roligt att få höra som förälder! Alicia mätte sig också och nu är hon 79 centimeter lång. Inte konstigt att alla kläder helt plötsligt blev så små. Och hon väger nu 10,1 kg. Hon ligger ju fortfarande ett snäpp under medelkurvan, men har sen hon föddes följt sin egna kurva perfekt. Och för att citera sköterskan så "har man en medelkurva så kan ju inte alla ligga på den, utan några ligger över och några ligger under! Huvudsaken är att man följer sin egna." Så sant så, även om vi aldrig har oroat oss för det. Hon äter ju som en jag-vet-inte-vad och har ju alltid varit matglad! Samtidigt som hon rör sig och går (springer) supermycket, så det är inte konstigt att det går plus/minus-noll på henne. Alicia blev även vaccinerad och har nu fullt skyd när vi ska åka till London om mindre än en månad. Så skönt!
 
Hennes ordförråd ökar för varje dag och jag tror inte ens att jag har koll på alla ord hon säger, men dessa sägs regelbundet: mamma, pappa, hej, Hubbe (hej Hubbe), titta, nej, lampa, mormor, morfar, farfar, kaka, tittut och papper. Utöver det kan hon lätena på en hel del djur, men favoriten är fortfarande hund, det blir "voff voff" så fort vi ser en. 
 
Lilla skrutten vad jag älskar dig!
 
mars 2016

- 1,5 år!

 
Min lilla bebis, hur kunde du bli så stor? Idag har du funnits i våra liv i 1,5 år och vi har aldrig haft så roligt som vi har med dig just nu. Du är alltid glad, hjälpsam och framåt. Du älskar människor, är social, pratglad och tuff! Du upptäcker världen och det är så roligt att få umgås med dig varje dag. På BVC förra veckan fick du MVG+++. Du ligger i framkant i din utveckling och varje dag förundras jag över saker du helt plötsligt kan & vill göra. Du matar Åsnan med mat du har lagat i ditt kök och du smörjer in mina ben eller armar efter att jag har smort in dig. 
 
Vi konstaterar varje sekund att du var väl värd att vänta på. Jag skulle gå igenom allt igen om jag var tvungen, bara jag fick dig i slutändan.

- oberäkneliga & första utomhus

 
Idag har vi haft en fantastisk dag i Slottsskogen med våra bästisar! Vi tog en promenad och kollade på djuren. Alicia blev helt förälskad i hästarna. På bilden ovan är en av hästarna på behagligt avstånd, men i hagen bredvid kom de så nära så vi kunde klappa. Jag vill inte säga att jag är rädd (eh jo..), men jag har respekt för hästar, haha! De känns lite oberäkneliga, framförallt runt (mig &) så små barn. Så när Alicia ska rida i framtiden så får nog hennes pappa ta med henne på det. 
 
Efter vår promenad så skulle vi sätta oss på restaurangen för att äta, men cirka 300 meter ifrån så somnar båda barnen. Så jag och Elin fick en lugn och skön lunch där vi kunde äta i lugn och ro. Så skönt! Vi kan även ta och checka av första lunchen/fikan utomhus för i år. Det var skönt med filtar, men annars var det nog lite på gränsen till för kallt ;) 
Visa fler inlägg