- nationaldagsfirande & potträning

 
Idag har vi firat nationaldagen med att vara med på invigningen av den nya parken, som ligger nära oss. Det var poängpromenad, musikuppträdanden, korvgrillning och massa annat roligt. På eftermiddagen fick jag till ytterligare ett träningspass, så nu är öven kroppen underbart trött!
 
I helgen började vi även med något som jag & Tobbe har pratat om ett bra tag - potträning! Jag tror inte jag har skrivit så mycket om det här i bloggen innan, men Alicia har sen hon var fyra månader bajsat på toaletten. Detta har överlag gått superbra och det är till och med så att hon sen över ett år tillbaka kontrollerar det så bra så hon bajsar i stort sätt aldrig om vi är borta någonstans, utan det väntar hon med tills vi är hemma (eller annan trygg plats). För den som vill läsa mer om den här metoden så finns det massa bra information här, men det handlar helt enkelt om att hålla koll på barnets signaler & sätta den på toaletten/pottan när det är dags. Så tack vare babypottningen så är inte toaletten något läskigt eller jobbigt. Men det är ju lite jobbigare att få barnet helt torrt, framförallt när hon har lärt sig att kissa i blöjan. 
 
Men så nu i helgen började vi och igår höll jag på att bli galen. Sååå många olyckor. Men idag har det gått jättebra & hon har sagt till innan det är dags eller så har vi frågat henne när vi har trott att det har varit på gång & då säger hon ja eller nej. Så på bilderna ni ser så är hon utan blöja och hon höll sig i över två timmar tills vi kom hem! Min lilla duktiga tjej! Så detta ska vi fortsätta med nu och förhoppningsvis är hon helt torr snart. Målet har varit att ha henne torr tills det är dags för förskolan i augusti. Det enda jag måste komma ihåg är att ta med mig extra kläder överallt nu....
 
 
Hur gjorde ni (eller tänker göra) med era barn? När var de blöjfria?
#1 - - Malin:

Potträning är något vi har pratat om länge här hemma. Men egentligen aldrig kommit till skott. Vi tänkte försöka oss på det nu i sommar. Känns bara så himla svårt att veta hur man ska börja.. :/

Svar: Ja vi har också pratat om det länge. Jag googlade lite och hittade tips och tog åt mig av det jag tyckte passade in på oss. Det bästa och som jag rekommenderar också är att när man väl har bestämt sig så kör på, ångra er inte och ta på blöjan ibland för det kommer garanterat förvirra barnet :)
Jennifer