- Liseberg 2017

Idag blev det en heldag på Liseberg med min familj! Jag och min mamma underhöll Alicia med alla olika barnattraktioner undertiden de andra åkte alla andra grejer. Men mellanvarven slöt vi upp för att åka något med Alicia eller kolla när de andra åkte. När Alicia hade somnat för natten så passade jag på att åka Helix innan vi gick hem! Helix är verkligen den bästa på hela Liseberg! Den får man bara inte missa när man är där :)
 

Alicia var sååå lycklig i farfars bilarna! Jag har nog aldrig sett henne så glad! Efteråt skulle hon visa upp körkortet som man får för allt och alla. Vi hade sån tur att vi började med den här direkt, då det var inte lika mycket kö som det var senare....
 
Årets nyhet var Loke där man svingades framåt tillbaka. Så om ni var i Göteborg idag och hörde ett gallskrik så var det bara min syster. Jäklar va hon skrek ;) hahaha..
 
 
Vi passade på att åka Sagoslottet en sista gång innan den kommer rivas efter årets säsong. Efter det blev det även drakbåtarna för Alicia :) 
 
 
Superrolig rutschkana! Någonting säger mig att det inte kommer dröja många år innan Alicia kommer åka alla värstingar på Liseberg... Ungen är ju inte rädd för nånting! 
 
 
Vi hade tajmat in ösregnet perfekt, då vi hade bokat bord på Hamnkrogen! Undertiden vi satt och åt så vräkte det ner. Från början skulle det regna hela dagen och vi var lite tveksamma till att gå till Liseberg överhuvudtaget. Men det var den enda dagen som hela min familj kunde (händer inte ofta!). Så istället packade alla med sig regnkläder, som vi sen knappt behövde använda... Så skönt!
 
 
Efter middagen så hade köerna lugnat ner sig lite (tack ösregnet!). Så vi åkte Farfars bilarna en gång till. Efteråt var Alicia ännu en gång sååååå stolt över sitt körkort, så det skulle hon bestämt visa upp för alla.
 
 
Innan Alicia skulle sova så åkte de andra Jukebox och Alicia vinkade glatt till dem. Lite roligt att jag åkte den (med barnen på jobbet) när jag var gravid och spydde i buskarna exakt där vi stod idag. Minns hur jag satt och höll mig själv för munnen i slutet för att inte göra det i bilen... Haha, varsågod för lite äcklig fakta! Nu när jag stod bredvid och kollade så fattar jag inte ens att jag gick med på det. Jäklar va den snurrar! 
 
Det har verkligen varit en toppendag idag också! Alicia har varit glad från morgon till kväll & hon somnade så snabbt i vagnen. Jag var lite nojig över potträningen (kallar man det ens för potträning längre?) och hade packat ner fyra ombyten "ifall att". Det sker ju lätt olyckor när barnet är mitt uppe i roliga saker & toaletten inte alltid är lättillgänlig. Men hon var så duktig och sa till & höll sig när hon var tvungen. Jag och Tobbe gjorde en high five när hon hade somnat!

- Danmark #3

 
På onsdagen fortsatte det underbara vädret och det var varmare än det hade varit dagen innan. Så stranden var given hela dagen. Alicia badade för första gången i havet (två gånger!) och även vi badade flera gånger. Det var så härligt och vi vuxna kunde inte låta bli att bada lite längre och leka i vågorna, undertiden Alicia myste med mormor. På eftermiddagen lekte vi hemma i trädgården och spelade lite spel. Perfekta dagar! 
 
 
De sista dagarna var jag dålig på att fota. På torsdagen var det regn så vi åkte in till centrum för att shoppa lite. Som vanligt är det nästan alltid superroliga butiker utomlands, så vi hittade lite grejer till Alicia och några saker till oss. Tobbe hittade även sin kostym till hans systers bröllop som är om några veckor. 
 
På fredagen passade vi på att ta det lugnt i trädgården igen. Alicia lekte med poolen (världens bästa köp haha) och vi spelade olika utomhusspel. Jag har kommit fram till att jag nog ska bli boule-proffs ;) Mellan spelen så solade vi och det var så roligt att se hur Alicia tar efter allt vi gör. Hennes moster hade legat i solstolen och läst. Så när hon gick därifrån en stund så passade Alicia på att göra det också.
 
Bilresan hem gick över förväntat, trots att Alicia inte har någon blöja. Vi fick stanna några gånger för att kissa och sen var det fullrulle i baksätet för att hålla henne sysselsatt. Som man alltid säger så är det borta bra, men hemma bäst! Jag har sovit som en liten prinsessa i min egna säng ;)

- Danmark #2

 
Tisdagen bjöd på strålande väder och vi bosatte oss på stranden. Sandstranden i Danmark är ju verkligen magisk! Alicia levde loppan och fick 200% uppmärksamhet och hade alltid någon att leka med. 

Vi har varit supernoga med att smörja in Alicia med SPF 50 och att hon har haft sin UV-tröja på sig hela tiden. Men som vanligt så glömmer man av sig själv litegran. På morgonen smörjde jag in mig själv, utan benen & magen, med SPF 30. Jag tänkte att jag ändå inte skulle hinna sola och att jag kommer vara igång med Alicia hela tiden, så det är rygg, ansikte & bröst som tar mest stryk. Tänk va fel jag kunde ha... På kvällen var delar av mina lår röda (burit shorts eller kjol i tre somrar i rad så de har inte fått så mycket sol på sig på vissa delar) och min mage hade också fått sig en del färg. Vet inte om jag ska tacka eller skylla på min familj som underhöll Alicia så jag kunde slappa i solen lite? ;) Men jäklar va brun min kropp har blivit efter de här dagarna! (Läs: mina bleka kropp har fått lite färg, förvänta er inte en pepparkaka när ni ser mig)
Visa fler inlägg