- Julafton 2017

 
På julafton var vi hemma hos Tobbes föräldrar och firade jul med hela hans familj. Vi åt ännu en gång massa god mat, drack glögg & fick ett besök av tomten. Även denna dagen var det liiite läskigt med tomten (tror masken "spädde" på det lite), men hon vågade tillslut gå fram själv och hämta sina paket. 
 
Det som är så gulligt är att Alicia nu, en vecka senare, fortfarande pratar om tomten och undrar om han ska komma idag igen. Hon blir lika besviken varje gång vi säger att han kommer komma nästa jul igen, men inte innan det. Så liiiite rolig var han ändå ;)
 
På julafton fick Alicia fina kläder, pussel, duplo, smyckeskrin, sjukhuslåda och böcker (jag har säkert glömt något..). Hon fick också äntligen en egen verktygslåda! Alicia har tyckt att det har varit sååå roligt nu när vi har gjort om hemma och hon har stått och spanat in vad alla olika personer har gjort. Nu kan hon äntligen hjälpa till ;)
 
 

- dopp i det blå

 
Häromdagen åkte jag, Alicia & hennes gudföräldrar för att bada. Vi har varit väldigt dåliga på att "underhålla" badglädjen som hon har haft sen babysimmet. Hon duschar & badar nästan dagligen hemma, men det är ju inte samma sak i en pool. Men Alicia tyckte det var superroligt, vilket hon även sa hela tiden! Dock var det ingen hitt att komma under vatten, så det får vi öva på igen. 
 
Annars har det varit fullt upp med renovering av vår hall den senaste tiden. Nu börjar det dock bli klart, det är bara nya lister som fattas! Och så ska (nästan) allt upp på väggarna igen. Men jäklar va fint det blev! Så nöjd och det känns så fräscht med nya tapeter & att allt annat är nymålat! Nästa års projekt blir Alicias nya rum. 

- mini-julafton

 
I lördags firade vi mini-jul hos mina föräldrar! Vi drack glögg, åt god mat, spela frågespel & körde på Bingolottos uppesittarkväll. Självklart kom även tomten förbi och lämnade paket. Alicia var rädd i början men mjuknade tillslut! I början räckte det med en liten vinkning till tomten från mormors trygga famn, men innan tomten skulle gå så fick han en high-five, haha!
 
 
Alicia fick så fina julklappar! I år hade vi önskat oss (?) brio tågbana och det var en succé. Vi har lekt med det hela julhelgen nu. Hon fick även sparpengar till sitt konto, kläder och fina smycken av sin gammelfarfar/farmor. 
 
 
Tobbe jobbade i lördags och för att överleva dagen själv fram till firandet (Alicia har sovit så dåligt det senaste), så fuskade vi och öppnade en julklapp på morgonen (från oss). Jag fick nämligen en sån nostalgi när jag såg det här fiskespelet i butik och det skulle såklart med till mormor & morfar så alla kunde (tvingades) spela med henne.
 
Hubbe med röda mulen, haha!
Visa fler inlägg