- bananpannkakstårta

 
Fick en fråga om Alicia fick en vanlig tårta nu när vi hade kalas och nej det fick hon inte! Vi har sagt att vi ska försöka hålla borta vanligt socker så länge det bara går. Det hon inte vet, saknar hon inte! Sen har vi fuskat ibland och låtit henne få slicka på en vanlig isglass, men det är mest för att hon ska bli lugn. Det går inte att äta någonting nu utan att hon också ska ha. Men det var även därför jag kom på den här idéen med tårtan!
 
Bananpannkakstårta:
2 ägg
1 banan
3 dl grädde (använder absolut inte allt)
Lite hallon eller någon annat bär
 
Mosa bananen med en gaffel och knäck sedan i äggen. Vispa med hjälp utav gaffeln. Stek i smör i ett plättjärn. För oss blev det totalt sju stycken, men vi använde bara tre stycken till tårtan. Vispa grädden hårt. Lägg en pannkaka och bre sedan ut lite grädde. Nästa pannkaka, grädde och några hallon. Sedan tog vi sista pannkakan och kletade grädde runtomkring, så gott det gick, för att få det att likna en liten tårta. Dekorera med hallonen.
 
Alicia älskar bananpannkakor och de sista plättarna fick hon som mellanmål dagen efter! Dock åt hon bara upp 1/4 av tårtan, då hon precis innan hade ätit lite pastasallad, eftersom alla andra åt det. Och två timmar innan det hade hon ätit sin vanliga lunch, så hon var inte så hungrig. Men supernöjd var hon!
#1 - - Tilda Barkselius:

Åh så gott :)

Svar: ja :)
Jennifer

#2 - - Marie:

Bellis får smaka lite ibland, men det är inte mycket, det där var ju smart tårta

Svar: Ja smaka lite kan man ju göra :)
Jennifer