- stoppa tiden

 
Tiden går så fruktansvärt fort! Känns som igår vi låg på förlossningen med den lilla skrutten för första gången. Ska bli så roligt att gå till BVC på torsdag och få veta vad hon väger och hur lång hon är. Sist, vid sex månaders-kontrollen, så vägde hon 6930 gram och var 64 centimeter lång. På ett halvår, sen födseln, har hon alltså växt 18 centimer och gått upp 4350 gram. Helt sjukt hur fort dem växer! 

- sun is shining and so are you

 
Vi har haft en fantastisk dag med Elin & Lion i solskenet! Vi har fikat och snackat skit, undertiden som barnen har gått om varandra med sömn och lek. Helt sjukt verkligen. När den ena somna så vakna den andra osv. Konstaterade dock att det var rätt skönt på ett sätt för då kunde vi hjälpas åt mer när allt fokus var på ett barn. 

För två veckor sedan beställde jag ett UV-tält. Insåg att det var nödvändigt för att skydda Alicia mot solen, eftersom jag gärna vill spendera dagarna utomhus när det är fint väder. Idag invigde vi det för första gången och det får högsta betyg ifrån oss. Stort och bra, så att Alicia kunde krypa runt i det utan problem, även om gräset på utsidan var väldigt intressant också. Vi kunde sitta i solen undertiden barnen kunde ligga i skuggan (med solskydd 30+). Okej, detta är absolut inget reklaminlägg, utan vill bara tipsa alla småbarnsföräldrar! Litet minus dock till att det är rätt stort när det är ihopfällt, men det väger över att det är så rymligt för barnen. 
 
Även om vi har uv-tältet så inhandlade jag även idag solskyddskräm till Alicia. Hon vill ju gärna gå runt (med hjälp av oss) och då är det svårt att täcka henne helt. Jag är lite nojig över det här med solen (har för många nära och kära som har fått cancer) så det känns bra att göra allt för att hon inte ska bränna sig. 
 
Hur gör ni själva och på era barn? Kör ni bara på kläder? Känns så svårt när det är så varmt, Alicia är lik sin mamma och blir väldigt varm. Så kan verkligen inte ha långärmat och byxor på henne hela tiden.

- tiden går fort när man har roligt

 
Helgen gick så fort så jag hann inte ens blogga i lördags. Kom på det när jag vaknade igår. Men det betyder ju också att man har haft en väldigt rolig och fullspäckad helg. 
 
I lördags åkte vi för att shoppa lite tillsammans med Tobbes systrar på Freeport. Jag köpte lite smågrejer i roliga inredningsbutiker och Tobbe åkte hem med ett par nya skor. Därefter blev det kalas kombinerat med morsdagsfirande hos mina föräldrar. Min pappa fyllde nämligen år igår, samma dag som morsdag. Så vi myste och umgicks med min familj hela kvällen. Runt halv tolv landade vi i sängen och var rätt trötta. Ibland glömmer vi nog av att vi är småbarnsföräldrar, haha!
 
Dagen till ära hade Alicias finkläder på sig och när jag rensade hennes lådor i veckan så hittade jag den där söta rosetten! Så den fick invigas i hennes hår, även om jag var skeptisk först och faktiskt inte trodde att det skulle gå. Men Tobbe fick dit den riktigt bra! Det syns inte på bilden men det blev till och med en liten tofs som stack upp emellan, så sött! 
Visa fler inlägg