- checkar ut

Blähää! Sjukt ont i mina leder idag, så hela kvällen/eftermiddagen har jag legat i sängen och kollat på film.

Jag hoppas det är bättre imorgon igen, när jag är själv med Alicia. Får nästan lite panik över tanken på att jag ska orka med henne när jag har så här ont. Orka med = hennes tempo. Kan man muta en nio månaders till att bara ligga i sängen och mysa? Haha..

Bild från när Alicia somnade som en liten drama Queen!

- barnmat #mini-köttbullar

 
Alicia har ju börjat öva ordentligt på pincettgreppet och älskar att pilla med maten! När det är bitar så kommer faktiskt det mesta in i munnen, så hon får mer och mer att öva med. Det är även en väldigt bra sysselsättning när vi äter middag. 
 
Så på grund av det så tänkte jag vi skulle variera smörgåsrånen, frukten, pastan och smörgåsbitarna med några köttbullar. Men eftersom barn under 1 år ska undvika salt, så får hon några egna i lite mindre storlek också. Jag höll på att dö av skratt och gullighet när jag såg hur köttbullarna såg ut som Tobbe fick äran att göra. Så söta! Hahaha..
 
Mini-köttbullar
cirka 120 gram nötfärs 
1 liten vitlök
Svartpeppar
1 stort blad färsk basilika
 
Ner med nötfärsen i en skål, pressa i vitlöken och krydda med lite svartpeppar. Klipp eller hacka ner basilikan i smeten. Börja rulla små små köttbullar! Bebisar ska egentligen inte äta mat som har blivit stekt, då det kan vara jobbigt för deras magar. Men jag fick höra att det framförallt gäller mat som har blivit hårt stekt, där det blir en tydlig stek yta och sen hur känslig mage barnet har. Så antingen kokar du köttbullarna (står här hur man gör) eller så gör ni som vi gjorde: stekte i massa smör på låg värme. Det tog sin lilla tid, men det blev bra!
 
Alicia älskar köttbullarna, så vi får snart göra en ny omgång!
 
här är de fortfarande inte klara, men har stekts ett bra tag
 
4 kommentarer
publicerat i Barnmat
Taggar: barnmat, köttbullar till bebis, mini köttbullar, pincettgreppet

- fullt ös

 
Idag var tanken att vi skulle gå till Öppna förskolan, men det var en utflyktsdag och jag hade bara ingen ork till det. Så det blev istället en heldag hemma, bara jag och Alicia! Välbehövligt, även om jag nästan blir mer trött av att vara hemma med henne själv nu, än att vi åker och gör något. Herregud vad hon är överallt nu! Sticker iväg som ett skott och helt plötsligt så står hon upp i köket mot köksstolen. 
 
När Tobbe skulle iväg till frisören nu på eftermiddagen så bjöd jag över Alicias mormor, som gladeligen kom hit en stund! Så då kunde vi leka allihopa en stund innan jag bestämde mig för att fixa lite här hemma undertiden dem myste lite. För inte nog med att Alicia är överallt nu, hon drar ju fram allt hon får tag i också. Och allra helst ska hon släpa med sig det en bit också, haha! 
Visa fler inlägg