- högläsning på olika sätt


Alicias favoritsysselsättning just nu är att sitta och "läsa" i sin bok. Den är färgglad och har olika luckor som man kan öppna. Det bästa är nog att den prasslar på vissa ställen och att den är i tyg så den är tuggbar (enligt Alicia...) Nämen skämtåsido. Den där boken (& hunden som ni ser lite av på bilden) har räddat rätt många situationer det senaste. Så skönt att hon kan sitta och sysselsätta sig själv en stund. Sitter och bläddrar och "läser högt" för oss. 
 
Den här eftermiddagen har vi även tillägnat en hel del högläsning. Lilla fröken har varit så missnöjd i stunder och jag märkte att hon blev tyst så fort jag pratade. Så jag plockade fram hennes Elsa Beskow-böcker som hon fick i doppresent och läste och läste och läste. Tillslut somnade hon. Inte lätt det här med sömn när det är så mycket roligare att vara vaken.
 
Nu: Laga mat!

- fem månader

 
Idag var det fem månader sedan som Alicia föddes. Fem månader låter så mycket, samtidigt som det har gått så fort.. 
 
Sen den 29/9-15 har Alicia bland annat:
- Vuxit 16 centimeter. Från 46 cm till 62 cm.
- Blivit nästan exakt 4 kg tyngre. Från 2580 gram till 6480 gram. 
- Gått från att vara en liten klump som inte rörde sig till att både vända sig som, rulla runt och krypa några centimeter
- Gått från bara amning till ersättning och lite mat. 
- Lärt sin mamma och pappa att sömn inte är lika viktigt längre.

- redan slut?

Jag och skrutten i lördags.
 
Hur kan helgen ta slut så fort? Den här kändes extra kort med tanke på vaccinationen i fredags som gjorde hela lördag lite seg. Plus att Tobbe jobbade så jag var ensam på dagen. Men ja, hela veckan går ju rätt fort så snart är det helg igen!
 
Den här veckan är det tänkt att jag ska ta mig till jobbet en stund för att prata om när jag ska komma tillbaka. Självklart ska jag även hälsa på och träffa mina kollegor och barnen som jag jobbar med! Hela den tanken (att börja jobba igen) känns så konstig. Men det är väl bara att ställa in sig lite mentalt på det i god tid. Mer om detta en annan gång... 
Visa fler inlägg