- visste ni att?

Jag är verkligen en google-nörd. Skulle försöka räkna ut vilken storlek Alicia kommer ligga på i slutet av januari (när hon är 4 månader) för att börja kolla efter någon fin klänning att ha efter dopet. Trillade då in på en lista med massa rolig fakta om bebisar. 
 
 
En genomsnittlig bebis använder cirka 2.700 blöjor under ett år. (Alltså ungefär 7-8 blöjor om dagen. Galet! Tror vi snittar 6 stycken om dagen)
 
Det grepp en nyfött bebis har är så starkt att hela dess kropp kan hänga i luften, med bara sina böjda fingrar som håller dess vikt. (Jag tyckte att det var så läskigt när barnläkaren kollade detta på BB. Hela Alicia lyfte från skötbordet för att hon grep tag i hans fingrar)
 
Från förlossning och slutet av bebisens andra år, kommer din bebis att ha fyrdubblat sin storlek. (Vilket betyder att Alicia kommer väga runt 10kg på sin två årsdag. Jag återkommer om detta stämmer ;))
 
Bebisar föredrar oftast en kvinnlig röst över en manlig röst, vilket kan förklara varför människor höjer tonarten i sin röst när de pratar med bebisar. (Det roliga är att ALLA verkligen gör detta också, det känns som att man inte kan prata ”normalt” med en bebis haha)
 
Vid födseln har bebisar inga knäskålar. Knäskålarna utvecklas inte helt hos bebisar förrän efter sex månader.
 
En nyfödd bebis kissar ungefär var 20e minut. Vid 6 månaders ålder kissar bebisar ungefär varje timme. (Vilket förklarar antal blöjor.. Även om man såklart inte byter blöjor efter varje gång ;P)
#1 - - Amanda:

Vad rolig fakta! :) Men 10 kg vid 2 år låter det inte lite? :o Min systerson som är 4 månader väger 7 kg nu hehe..

Svar: Jag tyckte också det lät lite. Men när jag googlade så var det inte så konstigt. Sen beror det ju på vilken vikt de hade när de föddes, vår lilla skrutt vägde ju bara 2580 gram. Skillnad om barnet väger 4000 gram när de föds (om man ska tro på den teorin). Sen efter ett års åldern börjar dem ju gå och röra sig mer, vilket resulterar i mindre viktuppgång :)
Jennifer

#2 - - Catrin Monica Sandberg:

Haha å vilket roligt fakta! :)

#3 - - ina:

men gud vilken sötnos!! :D

#4 - - ina:

:D

#5 - - Celine:

Så kul att läsa särskilt det där med rösterna haha!