- när dagen inte blir som man hade tänkt sig

 
Den här dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. Första dagen på jobbet efter äckel-förkylningen gick dock bra. Extremt hes mellan varven bara, så skönt att de flesta barnen är drillade med att jag bara behöver blänga på dem så förstår dem direkt.. ;) Kunde alltså bespara rösten ibland.
 
Men den där smärtan jag skrev om tidigare, släppte inte och sammandragningarna ökar. Hela magen, framförallt på ovansidan och undersidan, fortsatte göra sjukt ont under dagen. Tänkte först att det ömma skulle släppa om jag rörde mig lite, men nä. Känns ungefär som att någon har gett mig en smäll. Som ett gigantiskt blåmärke. Eftersom Bönan inte ligger med huvudet nedåt så kan det inte vara hennes sparkar som orsakar smärtan under revbenen, så barnmorskan rådde mig att ringa förlossningen och rådfråga. Sagt och gjort, väldigt motvilligt ringde jag dit och frågade. Visste ju nästan va dem skulle säga och mycket riktigt: åk in och kolla upp det.
 
Så det var bara att åka in och sätta sig på specialistmödravården. 15:40 "checkar jag in" och för att göra en lång historia kort så "checkar jag ut" 19:10. Höll på att bryta ihop i slutet för foglossningen gjorde sig påmind. Den gillar ju inte alls att sitta stilla på det sättet; jag måste variera mellan stå, gå, ligga och sitta för att hålla det lugnt. Men efter CTG, flera prover (väntar i och för sig på svar från några) och en gynundersökning så visar det ingenting idag. Läkaren tyckte dock att det va bra att jag tog det på allvar. Men eftersom jag redan går på så många extra kontroller som jag gör just nu (ska ju dit nästa vecka för ytterligare en tillväxtkontroll på Bönan) så tyckte hon att jag skulle avvakta. Livmodertappen var åtminstone inte påverkad och CTG (se bilden!) va normalt. Skönt skönt skönt. Meeeeen nästa gång tänker jag fan inte åka in förrän Bönan hänger halvvägs utanför, haha. Så tröttsamt att sitta och vänta och vänta och vänta och vänta. 

- kaos i magen

Vecka 22 - Vecka 33
 
De senaste veckorna har ju Bönan hållt sig relativt stilla i magen. Alltså inte rört hela kroppen utan hon har suttit med rumpan "där hon ska ut" och haft huvudet på vänster sida av min navel. Sen har armar och ben viftat omkring, haha. Men igår började hon förflytta sig och låg helt plötsligt på höger sida. Gjorde så galet ont nedanför revbenen och ner i bäckenet. Hoppas hon lägger sig till rätta igen, för jag va lite halvt illamående och hade svårt att andas hela kvällen igår på grund av detta. Vilket även resulterade i att jag sov dåligt...
 
På bilden ovan ser ni hur magen har ändrats på 11 veckor. Så sjukt. 
 
I helgen fixade vi förresten med babyskydd! Så skönt att ha det klart. Installerade till och med basen i bilen, så nu är det bara att klicka i barnstolen. För er som är intresserade så blev det den här. Stod mellan den och BeSafe's. Men butiken vi var i hade ett erbjudande så det va inte så mycket att fundera över. Alla hundralappar man sparar in nu och kan lägga på annat är så bra och ger en lite mindre ångest, haha. För pengarna bara flyger iväg när man väntar barn...
 
Den här veckan ska vi även fixa skötväskan. Det känns också som någonting som är bra att ha hemma innan det är dags. Mitt kära kontrollbehov tycker det är tillräckligt jobbigt att inte veta exakt när hon kommer, så allt som kan vara fixat i god tid innan för att lugna ner mig själv är guldvärt.
4 kommentarer
publicerat i Gravid
Taggar: IVF blogg, gravid IVF blogg, gravid blogg, gravid göteborg, gravid jämföra magen, gravid vecka 22, gravid vecka 33

- effektivt värre

 
En liten del av dukningen på gårdagens bröllop.
 
Idag är det inte lika fint på middagsbordet när vi äter hemma, men det vi ska äta är jag galet sugen på. Så kul att Tobbe, som inte gillar fisk, går med på att äta det flera gånger i veckan nu för att jag kör med kortet "Det är bra för Bönan", haha! Måste utnyttja detta till max nu innan förlossningen.
 
Annars har vi haft en effektiv dag med att slänga skräp på soptippen och städa. Helt galet hur många (stora) förpackningar det blir över av allt man köper till barnrummet nu. Och städningen var så skön att få gjord. Är det bara jag som tycker det är skönt att storstäda efter man har varit sjuk? Är ju inte helt frisk ännu, men det känns som att man städar bort alla bakterier. 
Visa fler inlägg