det är en sån där sjuk dag idag.

Jag är så jävla förbannad. Vem var det som satt och valde ut vilka som skulle bli sjuka och friska i sina liv? Eller vad är det som gör att den där tjejen är sjuk, men inte du? Vad är det som gör så att jag blev så jävla sjuk och fick reumatism? Den där tanken man inte får tänka: men varför inte mina syskon?  Vi har ju samma gener. Inte för att jag vill det egentligen. Men vad var det som gjorde så att "lotten" föll på mig och inte min bror? Varför just min familj och inte mina kusiners familj? Varför just jag och inte min bästa kompis?

 

Varför ska just jag vara så jävla förbannad över det här, när ingen annan är det? Jag orkar snart inte kämpa mer. Just idag känns det jäkligt hopplöst. Känns som att någon har satt en kniv i min ländrygg och vrider om lite då och då. "Rör dig inte!! För då gör det mer ont". "RÖR DIIIG! Annars gör det mer ont". "Vänd dig inte om i sängen!!!!!" "VÄND DIG OM I SÄNGEN!!! VAKNAA!" Står jag för länge så gör det skit ont. Men sätter jag mig / lägger mig ner så gör det ännu mer ont. Ligger jag på rygg och får ont så vänder jag mig till sidan så känns det som att höften ska gå av. Ligger jag på sidan och lägger mig på rygg så känns det som att någon kör över ryggen. Går jag för mycket så låser sig höften för att det strålar från ryggen och dit och jag ramlar. Går jag inget alls så blir jag stel och kan inte röra mig. Sitter jag på en stol så släpper inte smärtan utan eskalerar. Ställer jag mig upp så orkar jag inte hålla ryggen rak för det gör så ont. Ropar någon på mig och jag ska vända mig om så är det STOPP och det känns som knivhugg i ryggraden. Vänder jag då istället på nacken så är det också stopp. Ska jag luta huvudet lite åt sidan så är det stopp och nacken låser sig. Att försöka komma loss i låsningsläget går inte att beskriva med ord - det gör så ont! Allt är bara smärta. Hela tiden. Tårar i ögonen. Biter mig i tungan för att inte skrika. För jag kan väl inte gå runt och skrika hela tiden? Eller? 

6 kommentarer publicerat i Sjukhus
Taggar: reumatiker, reumatism, spondartrit
#1 - - ThaChef:

Stackare...Jag önskar så att det fanns något effektivt sätt för dej att bli av med sjukdomen. Inte alls roligt att se dej så ledsen och arg över detta och du har all rätt att vara arg. Det är orättvist och ingen borde få lida på det sättet. Och det är helt okej att skrika. Det gör ju ont. Så varför inte liksom. Massa massa massa styrke kramar till dej!

Svar: Söta du! Tack för dina fina ord.
Jennie

#2 - - Emelie:

Usch, vad jobbigt! Hoppas verkligen att det blir bättre snart, detta väder gör ju inte saken bättre :/
Styrkekramar till dig!

#3 - - Natalie:

Du är en av de starkaste personerna jag känner! du har klarat av så mycket och bevisat att de där jävla läkarna inte har rätt någonstans. Du har åstakommit så mycket Jennie. Du är en förebild för många som lider av samma sjukdom enligt mig Jennie fortsätt kämpa, du är stark det vet jag!! Sen har du ett stort stöd från många! Kämpa gumman du kommer lyckas! <3

#4 - - Ponnydressyr - Sara:

Styrkekram till dig.. stackars :(

#5 - - Anna:

Hej, förstår precis vad du känner och skriver. Har samma jävla skit sjukdom. För min del är det händerna som kärvar. E just nu sjukskriven eftersom jag inte klarar av att jobba. Väntar även på en tid för ens steloperation av min högra handled...

Ena dagen kan jag skratta och andra dagen kan jag inte sluta gråta <3

Svar: Usch, känner verkligen igen mig :( vet verkligen hur du känner dig <3 kämpa på!
Jennie

#6 - - makayla:

jag vet precis hur du har det!
hoppas du har såna där bra dagar också (: