Då & Nu - Djurfotografering

För ett halvårsen började jag med någonting jag kallade för "Då & Nu", där jag visar hur jag har utvecklats inom fotograferingen. Detta gjorde i första hand för att många tror att man bara vaknar upp en dag och kan allting. De gamla bilderna jag lägger upp har även visats i bloggen tidigare, så det är alltså en bild jag tyckte var fin då. Båda bilderna är tagna med en systemkamera och jag har även behållt redigeringen som jag hade gjort på bilden. Summan av kardemumman är helt enkelt att övning ger färdighet. 


Det första jag reagerar på på bilden från 2008 är att jag inte har något speciellt skärpedjup. Hade jag haft ett kort skärpedjup så hade jag kunnat "trolla bort" löven på ett annat sätt, nu syns dem alldeles för mycket. Varför bilden inte har det har helt enkelt att göra med att jag fotade på AUTO-läget då. Då bestämmer helt enkelt kameran vilka inställningar som passar "bäst" för stunden. Hade jag även satt mig ner på marken så hade jag fått en bättre vinkel på Hubbe då jag är i samma höjd, även om det egentligen inte är något fel på vinkeln ovan.

En annan rolig grej som jag märker är att bilderna är tagna på exakt samma ställe, haha! På bilden från i år har jag dock vänt Hubbe så att jag får ett jämnare ljus, med en fin bokeh bakom. Jag fotar även helt manuellt på bilden, därav det korta skärpedjupet.  

En till rolig sak är om ni spanar in Hubbes nos.
Den har blivit rosa med tiden, haha! 

Är det någon mer fotonörd där ute som har märkt av sin utveckling när ni kollar tillbaka i arkivet? Visa mig gärna! Alltid kul att se att folk utvecklas :) 


UPDATE: Jag hittade fler förslag/jämförelser...De stora "felen" handlar om vinkeln och att jag inte riktigt har kontroll på / kunskap om hur stor påverkan ljuset har på bilden. Alltså från vilken håll den faller på motivet osv..

Vill även påpeka att detta bara är mina egna åsikter, om mina egna bilder.
Finns i stort sätt inget rätt eller fel när man fotar, allt handlar om känslan du vill förmedla.
#1 - - anna:

jag är inte så jätteinsatt i fotorafering, men jag ser en jäkla utveckling alltså :)

#2 - - Tove:

vilka fina bilder! och vovve

#3 - - Evelina:

Men jag tycker att bilderna från 2008 är minst lika fina som årets :)

#4 - - Felicia:

så fint!SV: tack, men är inte alls bättre, orkar bara inte ligga i sängen mer blir för mkt!puss

#5 - - Leone:

Vilken utveckling. Jag lämnade faktiskt auto-läget i julas och jag ser redan skillnad, tänk vad en sådan liten sak kan göra.

#6 - - Patrik:

Sv. Det var väldigt härligt! =D Skönt att plugga hemma ibland!Fina bilder och man kan ju se lite förbättring ;D

Btw så har jag en fototävling som du gärna får vara med i om du vill! =)

#7 - - Sara:

kul att jämföra :)

#8 - - Madde:

sv: åh, tack så mycket:Dvilken skillnad:D

#9 - - sara:

ser att din hund oxå fått vänja sig vid kameran ;) den från 2010 är ju sååå fin!

#10 - - Annika:

Bägge är fina men de senare är något vassare!