Fototips #14 - Dagens tre enkla fototips.


1. Svårt att förstå hur bländare, slutartid och ISO fungerar tillsammans? Kolla in den HÄR sidan då. Perfekt när man är nybörjare och inte förstår sig på sammanhanget. Annars, som jag alltid brukar säga, är det bästa sättet att lära sig på är att testa sig fram.

2. För att få en annorlunda effekt på bilderna kan man använda sig utav något som heter Solid Color & Blending modes i Photoshop. Välj en färg -> Välj sen en effekt i Blending modes. (Blending modes är den lilla scroll rutan som ligger över lagrena. Om man inte har valt någonting så står det "Normal" i rutan) -> Använd opaciteten för att ändra styrkan på effekten. Bilden ovan är ett bevis på hur man kan dämpa ner färgerna med det verktyget.

3. Kör på manuell fokusering istället för på auto vid macro och porträttfotografering. I början kan det vara lite krångligt, men oftast får du ett bättre resultat då du vet vart du vill ha fokusen. Det vet sällan kameran då den bara fokuserar på första bästa.

- but i set fire to the rain


Det är inte ofta man har dagar där man verkligen inte behöver tänka på plugg, när man läser på högskolan. Och nu när jag har haft t v å sånna dagar och kommer ha en tredje, så känns det helt galet! På tisdag börjar en ny kurs, men fram tills dess blir det fokus på företaget & jobb. Och liite liite ledighet. Och träning. (; haha.

Nu blir det lite söndagsmys framför en film.
Och sen är det dags att se de sista avsnitten av Entourage.

Visa fler inlägg